אודותנו
​​​​​​​
יוזם והוגה התוכנית הוא יוסי אוסדון, פסיכולוג חינוכי מומחה .M.A. בשנים האחרונות עבדתי בבתי ספר יסודיים ותיכונים: בקיבוץ כנרת, אשדות יעקב, חוקוק, גינוסר, חספין, כפר האורנים, דולב, חשמונאים, קצרין, עפולה, אליעד ועוד.
במשך השנים ראינו אני וחברי לצוות החינוכי -מנהלים, מחנכות, יועצות ופסיכולוגים- את השינוי שחל בתלמידים. נראה שבלא
יד מכוונת, הם פשוט נשאבים לסמארטפון. לא מדובר בילדים ממשפחות מצוקה או בעלי קשיים אחרים, מדובר על ילדים נורמטיביים לחלוטין שנשטפים בזרם, שפשוט לא יודעים איך עושים שימוש מושכל בסמארטפון. 
  יוזם והוגה התוכנית
  הוא יוסי אוסדון,
  פסיכולוג חינוכי
  מומחה .M.A.
  בשנים האחרונות
  עבדתי בבתי ספר
יסודיים ותיכונים: בקיבוץ כנרת, אשדות
יעקב, חוקוק, גינוסר, חספין, כפר האורנים,
דולב, חשמונאים, קצרין, עפולה, אליעד ועוד. במשך השנים ראינו אני וחברי לצוות החינוכי -מנהלים, מחנכות, יועצות ופסיכולוגים- את השינוי שחל בתלמידים. נראה שבלא יד מכוונת, הם פשוט נשאבים לסמארטפון. לא מדובר בילדים ממשפחות מצוקה או בעלי קשיים אחרים, מדובר על ילדים נורמטיביים לחלוטין שנשטפים בזרם, שפשוט לא יודעים איך עושים שימוש מושכל בסמארטפון. 
יש בעיות גלויות שאנחנו מודעים ומטפלים בהם, כגון: שימוש בטוח באינטרנט, התמודדות עם חרמות וכדומה. אבל זה ה"כסף הקטן" כיוון שילד שמשתמש שעות על גבי שעות בסמארטפון -אפילו מבלי להיכנס לנושא התוכן- מתנתק אט אט, מהחברים שלו וממשפחתו. וכמובן כשיזדקק לעזרה למי יפנה? יפנה למקומות שרגיל להיות בהם- לחברים ברשת וכל מיני פורמים שלא יספקו את מה שזקוק לו. מחקרים מצאו את מה שכל הורה עם היגיון בריא יכול לנחש: חוסר במעורבות הורית הינו הגורם החברתי הכי משפיע על התמכרות לאינטרנט, ומתבגרים החסרים תמיכה רגשית ופסיכולוגית נמצאים בסיכון הכי גבוה לפיתוח התנהגות חולנית (פתולוגיה).
לכן, האחריות היא קודם כל עלינו, המבוגרים המשמעותיים וההורים, אנחנו עסוקים בסמארטפון והתרחקנו מהילדים, כך שיתכן ואפילו לא שנשים לב כשהם יהיו במצוקה. האמת למה להם לפנות אלינו, אם לא הינו שם בשבילם בעבר....
יש בעיות גלויות שאנחנו מודעים ומטפלים בהם, כגון: שימוש בטוח באינטרנט, התמודדות עם חרמות וכדומה. אבל זה ה"כסף הקטן" כיוון שילד שמשתמש שעות על גבי שעות בסמארטפון -אפילו מבלי להיכנס לנושא התוכן- מתנתק אט אט, מהחברים שלו וממשפחתו. וכמובן כשיזדקק לעזרה למי יפנה? יפנה למקומות שרגיל להיות בהם- לחברים ברשת וכל מיני פורמים שלא יספקו את מה שזקוק לו. מחקרים מצאו את מה שכל הורה עם היגיון בריא יכול לנחש: חוסר במעורבות הורית הינו הגורם החברתי הכי משפיע על התמכרות לאינטרנט, ומתבגרים החסרים תמיכה רגשית ופסיכולוגית נמצאים בסיכון הכי גבוה לפיתוח התנהגות חולנית (פתולוגיה). לכן, האחריות היא קודם כל עלינו, המבוגרים המשמעותיים וההורים, אנחנו עסוקים בסמארטפון והתרחקנו מהילדים, כך שיתכן ואפילו לא שנשים לב כשהם יהיו במצוקה. האמת למה להם לפנות אלינו, אם לא הינו שם בשבילם בעבר....

​​​​​​​       אני וחברי מצוות positive web לא היינו מסוגלים להישאר אדישים למצב,
        ובנינו את התוכנית הזאת לפתח מודעות ולוודא שהדבר יוביל לשינוי במשרד החינוך. והדבר בהחלט לא פשוט.

        המטרה שלנו פשוטה: לגרום לכך שמשרד החינוך יבנה תוכנית לאומית שמטרתה ללמד את הילדים איך להשתמש בסמארטפון בצורה נבונה. חוזרי
        מנכ"ל הם ממש לא הפתרון, גם לא "יום הבטיחות באינטרנט" ואפילו לא שיעורי "כישורי החיים" של היועצות הנפלאות. צריך תוכנית מסודרת, לכלל בתי
        הספר במדינה!
        ובנתיים, עד שמשרד החינוך יקח את העניינים לידיו, אנו מקדמים באופן עצמאי את הנושא.


        רוצים ליצור שינוי, הצטרפו אלינו!

        חתמו בעצמכם על עצומת התוכנית : https://www.atzuma.co.il/mustang
        או מלאו את הפרטים ושלחו לנו

אני וחברי מצוות positive web לא היינו מסוגלים להישאר אדישים למצב, הקמנו את האתר הזה, לפתח מודעות ולוודא שהדבר יוביל לשינוי במשרד החינוך. והדבר בהחלט לא פשוט.

המטרה שלנו פשוטה: לגרום לכך שמשרד החינוך יבנה תוכנית לאומית שמטרתה ללמד את הילדים איך להשתמש בסמארטפון בצורה נבונה. חוזרי מנכ"ל הם ממש לא הפתרון, גם לא "יום הבטיחות באינטרנט" ואפילו לא שיעורי "כישורי החיים" של היועצות הנפלאות. צריך תוכנית מסודרת, לכלל בתי הספר במדינה!  ובנתיים, עד שמשרד החינוך יקח את העניינים לידיו, אנו מקדמים באופן עצמאי את הנושא.


רוצים ליצור שינוי, הצטרפו אלינו!

חתמו בעצמכם על עצומת התוכנית:
https://www.atzuma.co.il/mustang
או מלאו את הפרטים ושלחו לנו
Coi בניית אתרים
דף הבית